Cumartesi, Nisan 20, 2024

📱Apple’ın Ödeyeceği Tazminat Belli Oldu

Apple’ın Ödeyeceği Tazminat Belli Oldu! Apple’ın ekosistemini güncelleşttirmek için eski model telefonlarda bilerek yavaşlama yapmış olduğu iddiaları için ödeyeceği tazminat belli oldu. BBC’nin haberine göre şirket Batterygate adı verilen vakayla ilgili 113 milyon dolar ödeyecek. Bazı uzmanlarsa bunun şirketin yeni telefon satabilmek için yapmış olduğu bir taktik olarak görüyor.

Batterygate skandalı Apple’a pahalıya patladı

2016 senesinde adına sonradan Batterygate adı verilecek skandalda Apple’ın, iPhone 6, 7, ve SE modellerini dizgesel olarak yavaşlattığı tespit edilmiş, milyonlarca kullanıcı vakadan etkilenmişti. Daha evvel yorum yapmaktan kaçınan şirket, eski modellerin pil ömrünü korumak için bu hamleyi yapmış olduğunu belirtmişti. Ardından Apple vakadan etkilenen kullanıcılarına 29 dolara denk bir batarya değişim fırsatı sunmuştu.

📱Apple’ın Ödeyeceği Tazminat Belli Oldu

Ancak başta Arizona’nın olduğu 34 eyalette oluşturulan davalar sonucunda haksız olduğu kesinleşen şirket, 113 milyon dolarlık bir tazminat ödemeyi kabul etti. Öte taraftan artık daha saydam olacağını da belirterek, önümüzdeki üç yıl süresince web sitesinde, yazılım güncelleme notlarında ve iPhone ayarlarında iPhone güç yönetimi hakkında “doğru bilgiler” sağlamayı da kabul etti.

Firma geçtiğimiz Mart ayında başka bir soruşturmada da 500 milyon dolar gibi yüklü bir miktarı ödemeye mahkum edilmişti. Tüm bu gelişmelerin peş peşe gelmesi Apple’ın Epic Games ile Fortnite yüzünden yaşadığı gerginlikte elini birazcık daha zayıflatacak gibi duruyor.

Popüler Akım
Popüler Akım, siyaset, ekonomi, spor, kültür-sanat, tarih, moda, bilim&teknoloji ve sinema gibi birçok alanda çeviri ve denemeler yayınlayan bir sosyal medya platformudur.

Related Articles

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Son Yazılarımız