Cuma, Mart 29, 2024

Dünya Böcek Yemeye Hazırlanıyor

Sofranızda şöyle hamamböceğinden yapılmış köfteler olduğunu, ekmeğinizin cırcır böceğinin unundan yapıldığını hayal edebiliyor musunuz?

Eminim Doğu Asyalılar ve bazı toplumlar hariç bir çok insanın midesi bulanmaya başlamıştır bile. Ama hiç öyle hemen iğrenme tepkisine girmeyin deriz. Çünkü dünyada insan nüfusunun hızlı artışı ve hayvansal protein ihtiyacının neredeyse tüm dünyada yeterli kadar alınamaz oluşu ve daha bir çok etken bilim insanlarını böcek familyasına yönlendirdi.

Afiyet Olsun mu?

Adelaide’deki Avustralyalı tüketiciler, bir gıda endüstrisi olarak yenilebilir böceklerin potansiyelini anlamaya yardımcı olmak için üniversite araştırmalarına katıldı.

Tüketici tutumları, kavrulmuş cırcır böcekleri ve karıncalardan elde edilen kurabiyeler ve kriket böceklerinden yapılan enerji barlarıyla Adelaide Merkez Pazarında test ediliyor.

Proje lideri Doçent Doktor Prof. Kerry Wilkinson ve diğer araştırmacılar ile projede çalışan doktora sonrası araştırmacı Dr. Anna Crump, “Tüketicilerin yenilebilir böceklere karşı tutumlarını daha fazla araştırmak, tüketicilerin bu ürünleri satın alma istekliliklerini değerlendirmek ve damak tatlarını öğrenmek istiyor.” şeklinde belirtti.

Amaç tüketicilerin yenilebilir böceği kabul edip etmeyeceklerini bilmek. Dr Crump, araştırmanın yenilebilir bir böcek endüstrisinin gelişimine rehberlik etmesine yardımcı olacağını söylüyor ve ekliyor:

“Avustralya’da yenilebilir böcekler gelişmekte olan bir tarımsal sanayi olmaya devam ediyor ve tüketicilerin yenilebilir böceklerin kabulünü arttırmak için tüketici araştırmalarına ihtiyaç duyuyorlar, böylece alternatif bir protein kaynağı olma potansiyelini yaşıyorlar. Yenilebilir böcekler için hedef pazarları ve tüketicilerin alternatif bir protein kaynağı olarak alımlarını teşvik etme yollarını belirleyebilmeyi umuyoruz. Bu nedenle, bu araştırma, yenilebilir böceklerin potansiyelini sadece iç piyasada değil, aynı zamanda ihracat pazarında yüksek değerli bir ürün olarak gerçekleştirme stratejilerini belirlememize yardımcı olacaktır.”

Kaynak: Science Daily

Popüler Akım
Popüler Akım, siyaset, ekonomi, spor, kültür-sanat, tarih, moda, bilim&teknoloji ve sinema gibi birçok alanda çeviri ve denemeler yayınlayan bir sosyal medya platformudur.

Related Articles

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Son Yazılarımız