Frank Underwood vs Donald Trump

0
1137
Frank Underwood ve Trump
Çeviren: Merve Nur Sezer

“Terörü biz yaratıyoruz, ona boyun eğmiyoruz.” cümlesini kim ortaya çıkardı biliyor musunuz?

Kim yaptı? ABD başkanı Donald Trump mı, House Of Cards dizisindeki kurgusal başkan olan Frank Underwood mu?

Dünya son zamanlarda kurgusal başkan Frank Underwood’u tipik “kötü niyetli” bir başkan olarak gördü. Underwood, House of Cards’ın dördüncü sezonu yaklaşırken kamera merceğine bakarak “Biz teröre itaat etmiyoruz. Terörü biz yaratıyoruz.” dedi.

-Advertisement-

2016 yılında başkan Donald Trump’ın göreve başlaması esnasında, Netflix’in Twitter hesabı aynı yöntemi 30 Mayıs’ta tanıtılacak olan şovun 5. sezonunu kızıştırmak için kullandı. Tuhaf bir siyasi fantezi olarak başlayan şey, istemeden her zamankinden daha makul hale geldi. Peki bu durumun oluşmasına kim katkıda bulundur? Başkan Trump mı yoksa Underwood mu?

Amerikan İşleri

Kendinden önceki kişiden ne kadar farklı olduğunu göstermeye hevesli ve göreve yeni başlayan başkan, Amerikalıları işlerine geri getirmek için büyük bir iş programına başladı, ancak bu politik ve ekonomik bir fiyaskoya yol açtı.

Rusya

Protestocular, Trump’ın Putin’le ilk defa tanışmak için hazırlanırken Beyaz Saray’ın etrafını kuşatmıştı. Rusya, Amerikan misafiri First Lady ile durmaksızın flört edip onu öpmeden önce siyasal halkaları başından savdı.

Bahçe Avlusu

Başkan, Kuzey Kore’de bir füze fırlatma haberi üzerine cevabını, sahip olduğu özel kulübün üyeleriyle kulübün locasında yemek yediği sırada vermeyi planladı.

Rehineler

Başkan Underwood, siyasi nüfuzunu kullanamadığı için Amerikan rehineleri için pazarlık yapma görevi First Lady’e düştü. First Lady bu görevde başarısız oldu ve tüm rehineler öldürüldü.

Yayının Kesilmesi

Underwood, Çevre Koruma Kurumu’ndaki tüm yeni sözleşmeler ve hibeler üzerine yeni bir emir verdi. Ayrıca medyaya tüm dış iletişimi engelleyecek olan yeni bir yasağı da uygulamaya koydu.

Kaynak: Wired

-Advertisement-

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here