Perşembe, Mart 28, 2024

Game of Thrones Sınıfları Harvard’lı Öğrencileri Cezbetmeyi Hedefliyor

Harvard Üniversitesi, genel olarak öğrencileri Ortaçağ ve beşeri bilimler üzerine çalışma yapacak öğrencileri teşvik etmek amacıyla yeni “Game Of Thrones Sınıfları” açacağını duyurdu.

Gerçek Game Of Thrones: MS’den sonra 400’lü yıllardan 1500’lü yıllarda Avrasya tarihi ve popüler HBO dizileri arasındaki modern mitlerden ortaçağ modellerindeki benzerlikler resmedilecek. Burada Kral, iyi bir eş, ikinci erkek çocuğu, maceraperest ve benzeri arketip karakterlere -ortaçağ tarihindeki efsaneler, dinler ve edebiyat gibi farklı analoglar- odaklanacak.

Game of Thrones Sınıfları Harvard'lı Öğrencileri Cezbetmeyi Hedefliyor

Game Of Thrones sınıflarındaki dersler, ortaçağ çalışmalarında direktör ve bir ortaçağ tarihçisi olan Sean Gilsdorf ve dinler tarihçisi olan Alman meslektaşı Racha Kirakosian tarafından verilecek.

Gilsdorf Time dergisine verdiği demeçte “Game of Thrones” ortaçağ’daki mahkemelerindeki bazı temel şeyleri hoş bir şekilde dramatize ediyor. Bir kraliçe ve onun oğulları ile evlenen genç kızlar arasındaki gerginlik ve kadınların birbirlerinin arkasından oyunlar çevirdiklerini gördüğünüz senaryolar “10.yüzyıldaki Almanya’nın gerçek evhanımları” türleridir.” açıklamasında bulundu.

“Dünya genelindeki mitolojilere odaklanarak aralarında İrlanda destanı An Táin bó Cúailnge(The Cattle Raid of Cooley), ortaçağ Alman destanı Nibelungenlied ve bir İslam gezgini olan İbn Fadlan gibi örneklerinin de bulunduğu mitolojiler üzerine dersler verilecek.”

Kirakosian “Öğrencilerimle ortaçağ dizelerini okuduğumda verdikleri cevap “Bu anlatılar Alman Game Of Thrones” hikayeleri gibi. Eğer hepsinde bir şeyler varsa bu derin bilgileri kullanmak ve daha da derinleştirmek biz profesörlerin işi değil mi?” açıklamasında bulundu.

Game of Thrones Sınıfları Harvard'lı Öğrencileri Cezbetmeyi Hedefliyor

Bu kurslar açıkçası, kendini göstermek isteyen çizimcilere yönelik olsa da, ABD’deki üçüncü düzey kurumlar arasındaki beşeri eğitim kurslarına yeni kayıtlar oluşturmak isteyenlerle mücadele eden bir geniş bir eğilimin çalışmasıdır.

Amerikan Bilim ve Sanat Akademisi 2016 raporuna göre, beşeri bilimler alanında kazanılan lisans derecelerinin sayısı 2012 ve 2014 yılında %8.7 oranında düştüğü açıklandı.

UC Berkeley, kurgusal Dothráki dilinde “Game of Thrones Dilbilimi ve Dil İcadı Sanatı” dersleri vereceğini açıkladı.

Bu kurs, 2005 yılında UC San Diego’da Dilbilim alanında yüksek lisansını yapa ve 2009 yılında Game of Thrones’da dil tasarımcısı ve danışmanı olan David J. Peterson tarafından oluşturuldu.

Potansiyel Harvard öğrencilerinin Game of Thrones sınıflarında eğitim almak için yıllık 40bin dolar ödemeye istekli olup olmadığı araştırılacak.

Game of Thrones Sınıfları Harvard'lı Öğrencileri Cezbetmeyi Hedefliyor

Kaynak: RT

Marwan Nadhimhttp://populerakim.com
İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler / Editör

Related Articles

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Son Yazılarımız