Cuma, Nisan 19, 2024

Game Of Thrones’un 7. Sezon Finali Hakkındaki 10 Sorusu Cevaplandı

1- Boric ve Tormund Öldü mü? 

Beric ve Tormund
Beric ve Tormund

Gece Kralı (Ak Gezen Lideri) dönüştürdüğü Ejderha Viserion ile The Wall’a saldırdığı sırada Boric ve Tormund yıkılan duvarın üstünde idi. Kesin bir şekilde cevaplayamasak da yüzde 99 oranında onları son sezonda göreceğiz. Game of Thrones’un yönetmeni, bu iki önemli karakterin çok fazla açıklama yapmadan veya kamera karşısında olmadan ölmesini elbette ki ölmesini istemeyecektir. Kafalardaki ilk sorulardan bir tanesi de bu ikilinin final sezonunun ilk sahnesinde karşımızda olup olmayacağıdır sorusudur.

2- Cercei Gerçekten Hamile mi ? 

Jaime Lannister ve Cercei
Jaime Lannister ve Cercei

Bir diğer soru da, Yedi Krallığın (Seven Kingdoms) şuan ki kraliçesi olan Cercei’nin gerçekten hamile olup olmadığı sorusudur. Bu sezon Cercei oldukça aldatıcı bir rolde karşımıza çıktı. Yapımcı ile yapılan röportajlar sonucunda Cercei’nin gerçekten hamile olduğunu düşünüyoruz.

3- Jaime Lannister Nereye Gidiyor? 

Jaime Lannister
Jaime Lannister

Gizemli bir hedefe gittiği kesin. Fakat final sezonunda karşılaşacağımız Büyük Savaş’ta Kuzey’in liderlerinden biri olacağını biliyoruz. Jon ve Khaleesi Kuzey Lordlarına bağlılıkların sunmak adına White Harbour’a (Winterfell’in güneyinde olan bir kale) gideceklerse benim tahminim orada son bulacaktır. Yani Jaime, Brienne (Tarthlı Brienne) nerede olursa olsun o da her zaman orada olacaktır.

4- Hound Ne Demek İstedi?

Sör Gregor ve Sandor Clegane
Sör Gregor ve Sandor Clegane

Sandor Clegane (Tazı), kardeşi olan Sör Gregor (The Mountain) Clegane’e; “Senin için kimin geleceğini biliyorsun kardeşim. Bunu her zaman biliyordun.” ifadelerini kullandı. Bu konudaki yorumumuz; Sör Gregor, Sandor Clegane’nin genç yaşlarda yüzünü sobaya tuttuğu için Sandor bu konuda kendisinden bahsediyor. Yani Sör Gregor için gelecek kişi.

5- Jon ve Khaleesi (Dany, Daenerys) Arasındaki İlişki Bağı Nedir? 

Jon Snow ve Khaleesi
Jon Snow ve Khaleesi

Bu konuda hala şaşırtıcı birkaç nokta bulunuyor. Khaleesi, Mad King olan Aerys Targaryen’in yaşayan tek çocuğu. Mad King’in oğlu Prens Rhaegar, Robert’ın(Robert Baratheon) İsyanı sırasında öldürülmüştür. Rhaegar’ın Jon’un babası olduğu artık kesinleşmiştir. Jon’un annesi Ned Stark’ın kız kardeşi olan Lyanna idi. Neticede Khaleesi’nin Jon Snow’un halası olduğu anlaşıldı.

6- Ensest İlişki Bir Yana, Jon Snow’un Ebeveyni -Diğer Adıyla Aegon Targaryen- İşleri Nasıl Değiştiriyor? 

Rhaegar ve Lyanna Stark
Rhaegar ve Lyanna Stark

Birçok yoldan! Khaleesi, aslında Demir Taht’ın gerçek varisi değil. Jon Snow Kuzeyin gayri meşru kralı. Fakat anlaşıldı üzere Demir Taht’ın asıl varisi Jon Snow çıktı. Yani Yedi Krallığı yönetmesi gereken kişi Jon Snow. Fakat asıl soru; Jon bunu başarabilecek mi?

7- Daenerys (Khaleesi) Hamile mi?

Game Of Thrones'un 7. Sezon Finali Hakkındaki 10 Sorusu Cevaplandı

Jon Snow’un da işaret ettiği gibi, Khaleesi çocuk sahibi olamayacağını varsayıyor. (1.sezonda büyücü Mirri Maz Duur’un Khaleesi’ye dediği gibi.) Bu yüzden Khaleesi ve Jon Snow’un bu sezon çocuklarının olup olmamasına dair çeşitli referanslar mevcut. Bu nedenle Khaleesi kurmaca bir şekilde hamile olarak da gösteriliyor olabilir. Bu nedenle de Khaleesi ve Cercei’nin ortak bir noktası olacaktı; Yani ikisi de ensest ilişki sonucu hamile kalmış olacaktı.

8- Tyrion, Khaleesi’nin Kabininde Neden Rahatsız Görünüyordu? 

Tyrion Lannister ve Jon Snow
Tyrion Lannister ve Jon Snow

Bu konuda da spekülasyonlar mevcut. Koca seçen bir kraliçe romantik bir karar vermez. Bu seçim genellikle büyük sonuçları olan siyasi bir unsur olarak ortaya çıkar (Rob Stark’a neler olduğunu hatırlayın…). Tyrion da muhtemelen en iyi stratejik sonuç için bu kararı istiyor. Dany ve Kuzeyin Kralı Jon Snow ile birlikte bu durumu daha da karmaşık hale getirecektir.

9- Final Sezonu Ne Zaman Başlayacak?

Game of Thrones Final Sezonu 

Final sezonunun tarihi hakkında henüz resmi açıklama yapılmadı. Fakat 2019’da gösterime girmesi bekleniyor. Ekim ayında son sezonun 6 bölümü için çalışmalara başlanacağı tahmin ediliyor. Ve bir bölümünde sürpriz değişiklikler yapılacağı söyleniyor. Bunun yanında sezon finalinin 2018’in ikinci yarısında başlayacağı söylentileri de mevcut.

10- Dizi Başlangıç Öncesini Anlatan Tanıtım Bölümünü Ne Zaman İzleyeceğiz? 

Ned Stark
Ned Stark

HBO programlama başkanı Casey Bloys’in bu yılın başlarında Televizyon Eleştirmenleri Derneği yaz basın turunda alaycı bir ifadeyle tanıtıcı filmden bahsetti. Şuan da dört tanıtım bölümü gelişme aşamasında ve HBO bir veya iki tanesine yeşil ışık yakmışa benziyor. Şuan içerik hakkında herhangi bir detay bulunmuyor.

Fakat çoğu konuda artık her şeyi biliyoruz…

Game Of Thrones'un 7. Sezon Finali Hakkındaki 10 Sorusu Cevaplandı

Marwan Nadhimhttp://populerakim.com
İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler / Editör

Related Articles

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Son Yazılarımız