Perşembe, Nisan 25, 2024

İngiltere Dışişleri Bürosu Tarafından “48 Ülkede Terör Saldırısı Olma Olasılığı Çok Yüksek” Açıklaması Yapıldı

İngiltere hükümetinin seyahat tavsiyesi, bu 48 ülkeyi terörizm mağduru olarak “yüksek tehdit” ya da “çok muhtemel terör saldırısı” olacak ülkeler olarak nitelendiriliyor.

Birleşik Krallık ve İngiltere Dışişleri Bakanlığı (FCO) tarafından yapılan açıklama , 225 ülke veya bölge için kendi web sitesinde açıklamalarda bulundu.

Aşağıdaki harita, her ülkenin FCO seyahat öneri profilinin ‘Terörizm’ bölümünden oluşturulmuştur.

Terörle ilgili uyarı, terörden başka nedenlerle bir ülkeye seyahat etmeye karşı uyarı verebilecek FCO’nun seyahat tavsiyesinden farklılık gösteriyor.

Örneğin, hükümet, Orta Afrika Cumhuriyetine yapılan tüm seyahatlere karşı şunları önermektedir:

“Ülke çapında birçok barikat kuran silahlı devriyeler, şiddet, misilleme cinayetleri, yağma ve insan hakları ihlalleri ile ilgili ülke raporları yer alıyor.”

Manchester Arena’daki saldırıyı izleyen günlerde İngiltere, güvenlik tehdidi düzeyini ‘Kritik’ olarak belirlendi. Mi5’e göre bu durum ‘çok yakında bir saldırı bekleniyor’ anlamına geliyor.

Cumartesi günü ‘şiddetli’ anlamına gelen ‘yüksek olasılıkla bir saldırı olacağı’ açıklamasında bulundu.

Tehdit seviyesi, Mi5’in merkezindeki Thames Evi’nde kurulu bir departman olan Ortak Terörizm Analiz Merkezi tarafından belirlendi.

FCO, Birleşik Krallık’ı ziyaret etme konusunda herhangi bir seyahat önerisinde bulunmuyor.

Tüm ülkelerin terör tehdidi seviyesi ve genel olarak emniyet ve güvenlik hakkındaki ayrıntılı bilgilendirmeler için FCO’nun web sitesini ziyaret edin.

 Kaynak: indy100
Popüler Akım
Popüler Akım, siyaset, ekonomi, spor, kültür-sanat, tarih, moda, bilim&teknoloji ve sinema gibi birçok alanda çeviri ve denemeler yayınlayan bir sosyal medya platformudur.

Related Articles

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Son Yazılarımız