İzmir Depreminin Bilançosu Belli Oldu

0
1179
İzmir Depreminin Bilançosu Belli Oldu

İzmir Depreminin Bilançosu Belli Oldu! 30.10.2020 günü Türkiye saati ile 14:51’de merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesinde 17 km derinlikte 6.6 (AFAD) büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin 6,9 şiddetinde olduğunu duyurdu. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) ise depremin büyüklüğünü 7 olarak ölçtüğünü açıkladı. Deprem, aralarında Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne’nin de içinde bulunduğu birçok ilde de hissedildi. Depremin Türkiye harici Bulgaristan, Kıbrıs Adası, Mısır, Yunanistan, Libya ve Kuzey Makedonya’da da hissedildiği kaydedildi. Sarsıntının şiddetiyle deniz suları yükselirken kıyı kesimlerde bazı ilçelerde sel baskınları oluştu.

İzmir Depreminin Bilançosu Belli Oldu

İzmir Depreminin Bilançosu Belli Oldu! Kaç Bina Yıkılacak?

İzmir depremi sonrası enkaz altında kalanları arama kurtarma çalışmaları bugün itibariyle sonra erdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı ekipler, basta Bayraklı ve Bornova’da olmak üzere İzmir’de 10 bin 287 binada yapılan hasar tespit çalışması yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Twitter hesabından depremden sonra İzmir genelinde yürütülen hasar tespit çalışmalarındaki son duruma ilişkin veriler paylaşıldı. Buna göre, şimdiye kadar toplam 10 bin 287 binayla 79 bin 624 bağımsız bölümde hasar tespit çalışması yapıldı. Çalışmalarda, 124 acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina, 119 orta hasarlı bina, 730 az hasarlı bina tespit edildi, 9 bin 314 binanın hasarsız olduğu belirlendi. Hasar tespitinde 2 bin 698 acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık, 2 bin 291 orta hasarlı, 11 bin 997 az hasarlı bağımsız bölüm belirlendi.

-Advertisement-
İzmir Depreminin Bilançosu Belli Oldu
İzmir Depreminin Bilançosu Belli Oldu

Son bilgilere göre, AFAD, 6.6 büyüklüğünde depremin yaşandığı İzmir’de arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını tamamladığını bildirdi. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, 30 Ekim’deki depremin ardından 45’inin büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere toplam 1713 artçı sarsıntı kaydedildi.

İzmir Depreminde Kaç Kişi Hayatını Kaybetti?

Yaşanan korkunç ve üzücü depremin ardından 114 kişinin hayatını kaybettiği ne yazık ki. Bunun yanında 1035 kişi yaralandı, yaralılardan 999’u taburcu edildi, 137 kişinin ise tedavisi devam ediyor. 7 hastanın yoğun bakımdaki tedavileri devam ediyor.

Depremzedelere Ne Kadar Kira Yardımı Yapılacak?

Depremde yıkılmış veya hasarlı olup yıkılacak binada eşyalarını alamayan vatandaşlara 30 bin TL eşya yardımı yapılacak. Diğer yandan ev sahiplerine 13 bin lira, kiracılara da evlerinde oturamayacaklarsa 5 bin lira taşınma ve kira yardımı yapılacak.

Seferihisar’da ise yaşanan tsunami nedeniyle 15 milyon TL civarında hasar meydana geldi.

İzmir Depreminin Bilançosu Belli Oldu

AFAD Kurulan Çadır Sayısını Açıkladı

AFAD, İzmir’de depremden etkilenen vatandaşlar için şu ana kadar 3 bin 11 çadır kurulduğunu bildirdi ve kullanıma açık olan 907 boş çadır bulunuyor.

İzmir Depreminin Bilançosu Belli Oldu

Ayda ve Elif’in Sağlık Durumları Nasıl?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir depremi sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Ayda ve Elif’in sağlık durumları hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Koca, “Hepimizin merak ettiği Ayda bebeğimizi ziyaret ettim. Kendileri yoğun bakımda rahatça konuşabilir olduk. Genel durumu iyi. Elif bebeğimiz ise serviste kardeşleriyle birlikte tedavisi devam ediyor. Genel durumu iyi. Ablaları Ezel ve Elzem ile sohbet ettik. Onların durumu da iyi sağlıkları yerinde. İdil kızımız covid pozitif olan kızımızı da ziyaret ettim. Onun da genel durumu iyi. Günay evladımız yoğun bakımdaydı. Kendisinin de durumu iyi. 2-3 gün yoğun bakımda kalacak.” açıklamasını yaptı.

-Advertisement-

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here