Koronavirüs Test Ücreti Ne Kadar?

0
922
Koronavirüs Test Ücreti Ne Kadar?
Koronavirüs Test Ücreti Ne Kadar?

Koronavirüs test ücreti ne kadar? Aralık ayından itibaren tüm dünyaya yayılan koronavirüs 1 milyondan fazla insanın ölümüne neden olurken diğer yandan da koronavirüse karşı aşı çalışmaları da devam ediyor. Dünyada ikinci dalganın yaşandığı bu dönemlerde tedbirler de alınmaya devam ediyor. Avrupa’da bazı kalabalık şehirlerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Türkiye’de koronavirüs vaka sayıları günden güne artmaya devam ederken test sayıları da aynı şekilde artmaya devam ediyor. Test konusunda merak edilen bir konu da yapılan korona testlerinin ücretli olup olmadığıdır.

-Advertisement-

Türkiye’de koronavirüs testleri özel hastanelerde ücretli bir şekilde yapılıyor. Türkiye’de her gün yüz binden fazla korona testi yapılmaktadır. Peki özel hastanelerde korona test ücreti ne kadar?

Koronavirüs Test Ücreti Ne Kadar?
Koronavirüs Test Ücreti Ne Kadar?

Koronavirüs Test Ücreti Ne Kadar?

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre korona testinden alınacak olan ücret bellidir. Buna göre özel hastaneler yapılan bir korona testi için en fazla 250 TL alabilecek.

Yayınlanan Ücret Genelgesinin Detayları

Koronavirüs test ücreti ile alakalı Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Vekili Mehmet Gündüz il ve ilçe sağlık müdürlüklerine bir genelge gönderdi. Genelgede şu şekilde;

“Bütün numune alma ve test noktalarında bakanlığımızca belirlenen Kamu Sağlık Hizmet Tarifesinde belirlenen test ücreti geçerli olup Kamu Sağlık Hizmet Tarifesinde belirtilen ücret dışında herhangi bir bedel talep edilemeyecektir.”

Kamu Sağlık Hizmet Tarifesinde korona testi 250 lira olarak belirlendiği için genelgenin ulaştığı sağlık kuruluşlarında bundan böyle korona virüsü testi 250 lirayı geçmeyecek.”

Koronavirüs Test Ücreti Ne Kadar?
Koronavirüs Test Ücreti Ne Kadar?

KORONAVİRÜS TEST ÜCRETİ GERİ ALINABİLİR Mİ?

Gündeme koronavirüs test ücretinin geri alınabileceği konusunda da bir açıklama geldi.

Anadolu Ajansı’nın bir haberin göre, Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin bu konuyla koronavirüs testi yaptıran herkesi yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı.

Şahin, “Pandemi sürecinde özel hastanelerde vatandaşlardan pandemi tanısı ve tedavisinde alınan ücretler Sağlık Bakanlığının yayınladığı genelgeye uygun değildir. Özel hastanelerin aldığı ücret yasal değildir ve geri iade edilmesi gerekir. Vatandaşların özel hastaneye tanıya gittiğinde testi pozitif çıkmışsa bu durum acil hal kapsamına girer. Özel hastaneler testten hiçbir ücret alamaz. Ama test negatif çıkmışsa onun parasını alabilir. Pandemi acil hal kapsamına girdiği için özel hastaneler tanı ve tedavide aldığı ücretin tamamını iade etmek zorundadır.” Açıklamasını yaptı.

Evet görüldüğü üzere aslında koronavirüs testi sadece pozitif çıkanlardan ücret alınmaktadır. Yani testi negatif çıkmasına rağmen özel hastaneye ödeme yapanlar belirli yerlere şikayette bulunarak paralarını geri alabilirler.

-Advertisement-

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here