Kuzey Koreliler’e 3 Yaşından İtibaren Amerikan İstilasını Beklemeyi Öğrettiler

0
937
Kuzey Kore'de bir sınıf

Bugünlerde Pyonyang ve Washington arasında büyük bir anlaşmazlık var.
Koreli Amerikalılar Konseyi’nden Sam Yoon’un açıklamasına göre ABD geniş çağlı deniz tatbikatları yaparken, Kuzey Kore hükümeti bunu bir işgal hazırlığı olarak görüyor.
Pyongyang’ın yaptığı yeni füze denemelerine Güney Kore ve Japonya’da gerginlik yaratırken, Kore Yarımadası’nda tekrardan suların ısınmasına sebep oldu.

Geçtiğimiz günlerde Kuzey Kore, Japon havasahasından geçen bir füze fırlattı.

Bu füze, Japon ve Güney Kore yetkili makamlarına göre Japonya topraklarının kuzeyinden geçerek Hokkaido adasının Cape Erimo bölgesinin 1.180 km doğusunda, Pasifik Okyanusunda infilak etti.

-Advertisement-

Füzenin fırlatılması nedeniyle Japon hükümeti halkını sığınaklara sığınması yönünde uyardı.

Pyongyang, füzenin ateşlenmesinin ardından Washington ve Seul arasında devam eden deniz tatbikatlarını Kuzey Kore’nin işgali için “kıyafet provası” olarak gördüğünü belirtti.
Koreli Amerikalılar Konseyinden Sam Yoon, her iki tarafın da yarımadadaki gerginliği artırdığını öne sürüyor.

Russian Today: Bu fırlatma, Kuzey Kore’nin kısa menzilli füzeler için bir test gerçekleştirmesinden sadece üç gün sonra gerçekleşti.
Neden bu kadar kısa süreli aralıklarla bu testler yapıldı ?

Sam Yoon: Bence bu açıkça ABD ve Güney Kore ortak askeri tatbikatlarına tepki ve provokatif bir cevap.

Füze tarihte, nükleer silahlardan dolayı gerçekten hayat kaybına uğramış olan tek ülke üzerinde atıldı,bu son derece kışkırtıcı.

Bu füzenin ateşlenmesiyle Kuzey Kore, Hiroşima ve Nagazaki’ye vurgu yapıyor.
Bana göre her füze testi, bu tansiyon artışının kontrolden çıkmaması için anlamamız ve üzerine düşünmemiz gereken bir tür mesaj.

Halihazırda, ABD, Kuzey Kore ile Güney Kore sınırı yakınında Güney Kore ile kapsamlı savaş tatbikatları yürütüyor.

Dolayısıyla karşı karşıya olduğumuz durum, iki tarafın da geri adım atmadıklarının bir göstergesidir.

“ABD ve Güney Kore – bu çok gergin zamanlarda – bu tatbikatların caydırıcı, bir tepki olacağını belirttiler. Pyongyang ise, “Sınırımızda on binlerce askeri ile devam eden savaş tatbikatlarını desteklemiyoruz” diyor. ‘
Bu beklenmedik bir şey değil.”
– İnsan Hakları Avukatı Eric Sirotkin

RT: Güney Kore ve ABD, Kuzey tarafından tehdit olarak görülen ortak askeri tatbikatlarda bulunuyor. Bu tatbikatlar gerginliği arttıracaksa, neden yapılmaya devam ediliyor ?

SY: Kuzey Kore ve ABD’nin bakış açıları arasında bir uçurum var. ABD, bunu yalnızca bir hazırlık olarak görüyor.Kuzey Kore’nin provokasyonlarına bakıyor ve kimsenin ummayacağı bir şey olursa, bir an önce savaşa hazır olması gerektiğini düşünüyor. Japonya ve Kore Yarımadasının uzun bir çatışma geçmişi var.
Japonya 1910’dan 1945’e kadar acımasız bir şekilde Kore’yi işgal etti.

“Japonya üzerinden ABD veya ABD’nin hakim olduğu toprakları hedef almaları şaşırtıcı değil. Bu füzenin nükleer başlık taşıma kabiliyetine sahip olduğunu söyleyen kimse yok.
Bunu yapması deli cesareti isteyen bir şey, evet. Bunu yapmak için yersiz bir zaman değil mi? Evet. Ancak karşı karşıya kaldığımız bu bu savaş ve militarizm senaryosunda tamamen bekleniyor. Bunu, onlara bir şeyleri ateşlememek için değil, askeri çatışmayı tazelemeyi düşünmemek için kullanmamız çok önemli. Ancak geri adım atarak pazarlık masasına geçebiliriz.”
– İnsan Hakları Avukatı Eric Sirotkin

SY: Kuzey Kore’de, iki ya da üç yaşından itibaren, ABD, Güney Kore veya Japonya’nın ülkelerini yok etmekten başka bir şey istemediğini öğrenmiş bir topluluk var. Yani, bu askeri tatbikatları gerçek bir istila için hazırlık olarak görüyorlar. Bu, birbirlerinin nasıl düşündüğüne dair bir algılama sorunu. Ve şu anda gerçekleşmekte olan gerginliğin tırmanışı göz önüne alındığında, korkudan istila korkusundan verilen bir yanıt olduğunu söyleyebiliriz. Fakat bu durumu ciddiye almama ve bu konuyu bir şekilde diyalogla çözmemek, bizim tarafımızdan bir başarısızlık olur. Bunu bir seçenek olarak bile düşünmememiz, bizi zarara sokacak bir eylem olur.

-Advertisement-

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here