Cuma, Nisan 19, 2024

Brexit: İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn “Nihai AB Anlaşmasıyla” Çarpıcı Karar

Gölge bakan olarak adlandırılan John McDonnell, hükümetin anlaşmayı parlamentoya ve buna ek olarak da muhtemelen ülkenin geneline açıklanması gerektiğini söyledi.

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn’in sözcüsü, İşçi Partisi’nin, Theresa May’ın Brexit anlaşması şartlarına ilişkin ikinci bir referandum kararına destek vermeyeceğini açıkladı ve partinin iki yıl sürecek olan müzakere sürecini bitirmeye destek vereceği yönündeki spekülasyonlara da son verdi.

Çarşamba akşamı yapılan açıklamalarda Corbyn’nin yaklaşmakta olan genel seçimler için parti bildirisine ikinci bir referandum vaadini ekleyeceği ileri sürüldü.

Parti liderinin sözcüsünün yaptığı açıklamada ise: “İkinci bir referandum yapılması gerektiğine dair bir politikamız yok ve bu madde bizim bildirimizde yer almayacaktır.” dedi.

Jeremy Corbyn, parti kampanyasının açılış konuşmasında konuyla ilgili bir soruyu geçiştirdi.

Londra’da düzenlenen bir miting sırasında konuyla ilgili soru sorulması üzerine, partinin  “Avrupa pazarına gümrüksüz erişim” konusunda hazırladığı politikadan bahsetti.

Jeremy Corbyn’in Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden çıkmasıyla ilgili olarak halka ikinci bir oylama şansı sunmayı düşündüğü bildirildi. The Times gazetesi ise, partinin lideri tarafından ya da partinin Brexit sözcüsü Keir Starmer tarafından planın imzalanmadığını söyledi.

İkinci bir Brexit referandum fikri, Theresa May’in Birleşik Krallık’ın ortak pazardan çıkacağı zorlu Brexit sürecini sürdüreceği yönündeki niyetinin sinyallerini vermesinin ardından geniş geçerlilik kazandı.

Liberal Demokratlar ise, Muhafazakarlar demokrasi ile başlamaktan ve dikiş atmaya son vermekten mutlu görünüyor” diyerek ikinci bir referandum çağrısında bulundular. Eski Muhafazakâr başbakan yardımcısı Michael Heseltine de ikinci bir referanduma destek verdi.

Ufuk Ekdal
Editör

Related Articles

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Son Yazılarımız