Cuma, Mart 29, 2024

Büyük Beklentiler: Avrupalılar, AB’nin Daha Fazlasını Yapmasını İstediklerini Ortaya Koyuyor

İnsanların AB İçin Öncelikleri Nelerdir Öğrenelim

Avrupalılar giderek daha sık karşılaşılan sorunlara ortak çözüm bulma gereksinimini fark ediyorlar, ancak yapılan yeni bir ankete göre siyasete neyi teslim edebileceklerini bilemiyorlar. Mart ayında yürürlüğe giren Eurobarometer anketi, Avrupa Parlamentosu tarafından, insanların neye ihtiyacı olduğunu anlamak için görevlendirildi. İnsanların hangi alanlarda Avrupa Birliği’nden neler beklediklerini görmek ve araştırmanın temel bulgularına genel bir bakış için  yazının devamına göz atalım.

Avrupalılar AB’den Çözüm Talep Ediyor

Çoğu katılımcı, güvenlikten, göç ve işsizliğe kadar geniş bir yelpazedeki konuları çözmek için Avrupa’nın daha fazla şey yapması gerektiğini düşünüyor. Geçtiğimiz yıla kıyasla, az sayıda Avrupalı, AB’nin terör, güvenlik, göç, vergi kaçakçılığı ve işsizlik gibi kilit alanlarda AB düzeyinde alınan önlemlerden dolayı yeterince çaba gösterdiği konusuna katılmıyor.

AB’ye Destek Artmaktadır

Genel olarak katılımcılar arasında AB ye desteğin arttığı söylenebilir.; katılımcıların% 57’si AB üyeliğinin 2016 yılının Eylül ayına göre dört puan artışla iyi bir şey olduğunu söylemektedir. Fakat görüşler ülkeler arasında büyük farklılıklar göstermektedir: AB’ye olumlu bakan grubun yaklaşık üçte biri sadece Çekya, Yunan, İtalyan ve Hırvatlardan oluşuyor.

Buna ek olarak, katılımcıların% 56’sı AB çapında, Kasım ayına göre beş puanlık bir artış göstererek kendilerini AB’ye bağlı hissediyor. Bununla birlikte, daha fazla oranda insan kendini şehirlerine (% 87), bölgeye (% 87) veya ülkeye (% 91) bağlı hissediyor.

2015’te AB Siyasetiyle İlgilenen İnsan Sayısı Daha Fazla

Katılımcıların % 54’e kıyasla,% 56’sı AB konularına ilgisini ifade ederek, AB siyasetine dikkat ediyorlar. Ancak daha fazla insan (% 53) AB düzeyinde duygu hissetmediklerini söylüyor. Ulusal düzeyde aidiyet hissi, daha iyi durumda görünüyor: % 63’ü seslerini sadece  kendi ülkesinde duyurabileceğini düşünürken o yalnızca% 35’i bu duruma katılmadığını beyan ediyor.

Demokrasiden Hoşnutsuzluk
 
Rakamlar insanların , AB’de demokrasinin işleyiş biçiminden memnuniyetsiz olduklarını gösteriyor. Katılımcıların sadece% 43’ü memnun olduklarını belirtirken % 57’si memnun olmadığını söylüyor. Sonuçlar ülkelere göre değişmekte, mesela Yunanistan vatandaşlarının sadece% 20’si memnuniyet duymakta. Avrupalılar sosyal eşitsizliklerden de endişe duyuyorlar.

Genel olarak, birçok kişi (% 50) AB’nin yanlış yönde ilerlediğini düşünüyor ancak bu önceki döneme göre gerileyen bir oran. (geçen Eylül’de katılımcıların% 54’ü hala böyle hissetti).

Çok Hızlı Bir Avrupa İçin Daha Fazla Destek
 
Avrupa’nın geleceği konusundaki tartışmada, bazı ülkelerin başkalarının önüne geçmesine izin verilmesi fikri popülerlik kazanıyor. Katılımcıların% 49’u bu yönde açıklama yaptı. Tüm ülkelerin aynı hızda ilerlemeleri gerektiğini söyleyenlerin payı Eylül 2015’te % 48 iken % 41’e düştü. Görüşler  üye ülkelerin vatandaşları arasında çok çeşitlilik göstermekte.

Not: Anket, 18-27 Mart 2017 tarihleri ​​arasında 27.901 Avrupalı ​​ile yüz yüze görüşmeler yaparak gerçekleştirildi.

Tarık Demir

Popüler Akım
Popüler Akım, siyaset, ekonomi, spor, kültür-sanat, tarih, moda, bilim&teknoloji ve sinema gibi birçok alanda çeviri ve denemeler yayınlayan bir sosyal medya platformudur.

Related Articles

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Son Yazılarımız