Salı, Nisan 23, 2024

Rusya’da Anket Sonuçlarına Göre Halkın Çoğunluğu Marine Le Pen’in Cumhurbaşkanı Seçilmesini İstiyor

Rus halkının neredeyse üçte ikisi cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında Le Pen’i destekliyor, bununla birlikte sadece %8’lik oran Macron’u desteklemektedir.

Rus devleti tarafından işletilen sosyoloijk bir ajans olan VTSIOM’un son anketine göre Rusların yarısı Fransa’daki cumhurbaşkanlığı yarışında yaşanan olayları takip etmektedir.

Rus halkının yarısından çoğu – %57’lik bir oran – Fransa’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Rusya için çok önemli olduğunu düşünürken, geriye kalan yaklaşık %30’luk kesim de bu seçimin Rusya adına çok fazla bir etkisi olmayacağını düşünmektedir. Yaklaşık %26’lik dilim ise Fransa’daki seçimde yarışan iki adayı da desteklemediğini ifade etmektedir.

VTSIOM Merkezi Başkanı Valeriy Fodorov, anket sonuçlarının anlaşılabilir ve beklenen sonuçlar olduğunu ifade etti. Çünkü Ulusal Cephe (FN) lideri Le Pen, konuşmalarında sürekli ‘’Batı ve Rusya arasındaki gerginliğin sona ermesi gerektiğini’’ söylüyordu.

Fransa’da bugün cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda %24’ün üzerinde oy alan En Marche partisi lideri Macron ile %21 üzerinde oy alan ‘’sağcı’’ parti lideri Le Pen yarışacak.

Bu yıl Mart sonunda Le Pen Moskova’da Putin’le ile buluştu. İkilinin konuşması sırasında Putin, bu seçimin Fransa ile Rusya arasındaki ilişki açısından çok önemli olduğunu vurguladı ve herhangi potansiyel bir adayla görüşme hakkını saklı tutmasına rağmen, Moskova’nın Fransa’daki seçimlere karışma gibi bir niyetinin olmadığını da ekledi.

Kaynak: RT

Marwan Nadhimhttp://populerakim.com
İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler / Editör

Related Articles

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Son Yazılarımız