Cuma, Mart 29, 2024

Ufo Avcısı Kanıt Peşinde

Rus komplo teorisyeni Valentin Degteryov, bu görüntülerin milyonlarca yıl önce Antarktika’ya çarpan büyük bir uzay gemisinin enkazı olduğunu iddia ediyor.

Ufo Avcısı Kanıt Peşinde
Antarctic Peninsula’nın Larsen C buz rafındaki büyük bir çatlaktan eğik bir görüntü. Bu görüntü NASA’nın Antarktika’daki IceBridge misyonundaki bilim adamları tarafından çekildi. 10 Kasım 2016

Batı Rusya’daki UFO avcısı Nizhny Tagil’den, bu nesnenin uzunluğunun 1.900 fit olduğunu söylüyor.

Degteryov, Antartika kıtasında buzulların erimeye başlamasından dolayı enkazın artık görünür olabileceğine inanıyor. Degteryov tarafından yayınlanan bir video, yüklendiğinden bu yana yüz binlerce kişi tarafından merakla izlendi. Fakat birçok kişi Degteryov’un teorisinin doğru olmadığını söylüyor. Onlara göre bu şekil sadece çıplak bir dağın kayalık çıkıntısı.

Valentin, nesnenin koordinatlarını 73 ~ 13’55.09 “S, 71 ~ 57’12.98” W olarak listeledi. Bu teori, uydu görüntülerine dayanarak ortaya atılan ilk UFO teorisi değildi.

NASA, UFO tutkunlarının fotoğraflarda görmek istediklerini gördüğünü iddia etti ve görüldüğü iddia edilen bu yabancı yapıların daha bilimsel bir şekilde açıklanmasını önerdi. “Yapıların” uydu görüntülerinde bazı hilelerle oluşturulup ortaya çıkarıldığını açıkladı.

Bazı insanlar doğaüstü olaylara bir şekilde inanmak istedikleri için rastlantısal şekillerden tuhaf anlamlar çıkararak kendi düşüncelerini kanıtlamak isterler. Bu psikolojik fenomene apofenia denir.

Örneğin 1976’da Viking yörünge aracı, bir zamanlar kırmızı gezegende büyük bir yüze benzeyen bir yapıyı tespit etti. NASA’nın Mars Global Surveyor uzay aracı, yapının yüksek çözünürlükte 3D görüntülerini çekerken, yüzün sadece kayan kum tepeleri nedeniyle tesadüfen oluştuğu bir mesaj olduğunu ortaya çıkararak sözde “Mars’ta yüz” olayının maskesini düşürdü.

Ufo Avcısı Kanıt Peşinde
İddia edilen Mars’daki yüz

Sizce Rus komplo teorisyeni, Antartika’da gerçekten uzay gemisi gördü mü? Yoksa klasik bir apofenya vakası mı yaşıyor?

Elif Erkeç

Popüler Akım
Popüler Akım, siyaset, ekonomi, spor, kültür-sanat, tarih, moda, bilim&teknoloji ve sinema gibi birçok alanda çeviri ve denemeler yayınlayan bir sosyal medya platformudur.

Related Articles

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Son Yazılarımız