Oyun Yapımında Reskin Kullanımı Nasıldır?

0
2795
Reskin nedir? Ne işe yarar?

Reskin nedir? Ne işe yarar? Günümüz dünyasına artık hepimiz neredeyse telefonlarımızda mobil oyunlar oynuyoruz. Kimilerimiz telefondan, kimilerimiz bilgisayardan veya oyun konsollarından… Özellikle de mobil oyunlar son dönemde oldukça popüler olmuş durumda. Peki bu mobil oyunların nasıl yapıldığını hiç düşündünüz mü? Bu mobil oyunları yapan bir motor mevcut. Bunlardan en önemlisi de Reskin’dir. Sizlere bu yazımızda Reskin’in ne olduğunu anlatacağız.

RESKİN NEDİR? NE İŞE YARAR

Reskin’i anlatmadan önce isterseniz Unity nedir ondan biraz bahsedelim. Unity, ios, android, Windows gibi işletim sistemlerinde oyun oynamamızı sağlayan bir motordur. Yani bir oyun yazma motorudur Unity. Untiy ile mobilde kolayca oyunlar yapabilir ve bunu online mağazalarda satışa koyabilirsiniz. 2d ve 3d oyun yazmak için Untiy kullanmak şarttır diyebiliriz. Çünkü en çok kullanılan motordur. Untiy oyun motorunu ister ücretli pro, ister ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

-Advertisement-
Reskin nedir? Ne işe yarar?
Unity programından bir görsel…

Gelelim asıl konumuza, Reskin’e…

Oyunlar yukarıda dediğimiz gibi Unity oyun motoruyla yapılıyor. Oyun yapan bir kişi bu oyunları kaynak dosyasız şekilde başkalarına satabilir. Yani oyun yapanlar size oyunu hazırlayıp teslim ederler diyebiliriz.

Reskin nedir? Ne işe yarar?

Reskin, isminden de anlaşılacağı gibi yeni bir görünüm kazandırmak anlamına geliyor. Yapılan bir oyunu görünümünü değiştirip sanki başka bir oyunmuş gibi tekrardan onu yaratma işin Reskin denir. Oyunu satın alanlar, Reskin sayesinde oyuna yeni grafikler kazandırarak oyunun görüntüsünü değiştirebilir. Yani bir oyunu yeniden düzenleme ya da görünümünü değiştirme işlemidir Reskin. Aynı kodlarla farklı bir oyun yapmış olursunuz. Bunu da tekrar satıp para kazanabilirsiniz. . Grafikleriniz ne kadar iyi ise kullanıcılar da o oyundan o kadar fazla etkilenir ve oyunu oynamaya başlar.

RESKİN İLE NEYİ DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ?

Satın alınan bir oyunu tamamen değiştirme şartı olmaz. Oyunu satın alanlar, yaratıcılığına ve imkanına kalmış bir şeydir. Burada değiştirilmesi gerekenler var mutlaka. Bunlar da: Arka planlar, büyük görseller gibi oyuna yeni görünüm kazandıracak olan şeyleri değiştirmek gereklidir.

Reskin ile oyunun adı, arka planı, büyük görselleri, logo, oyunun açılışı ve oyunun menüsü gibi önemli şeyleri değiştirebilirsiniz.

Reskin fiyatları projeye göre değişiklik göstermektedir

-Advertisement-

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here