İnsanların vücutlarının çeşitli yerlerinde delikler açarak takı takmalarına piercing denir. Vücudun faklı bölgelerine takılan bu takılar ile güzel bir görünüm oluşturmak istenmektedir. Piercing çeşitleri kulağa, dudaklara, yanaklara, göbeğe, dile, yüze, göğüs uçlarına, kısacası vücudun neredeyse tüm bölümlerine takılabilmektedir.
Eğer siz de piercing taktırmak istiyorsanız bu istediğiniz trendler sebebiyle mi, yoksa gerçekten istediğiniz için mi bunu anlamalısınız. Ayrıca iş yeri veya okul gibi yerlerde yüz bölgenize yaptırdığınız piercingler sorun oluşturacak mı dikkate almalısınız. Bunun yanında piercing yaptırdıktan sonra bir süre ağrılı bir süreç olmaktadır. Bu ağrıya katlanmaya hazır mısınız? Bu gibi soruların yanıtlarında hala pirsing taktırmak istiyorsanız, durmayın taktırın. Sonuçta dünyanın sonu değil canım, beğenmezseniz çıkarıverirsiniz.
2022 Güncel Piercing Fiyatları
Piercing yaptırmaya karar verdiyseniz ve fiyatları merak ediyorsanız aşağıda sizin için listeledik. Vermiş olduğumuz fiyatlar yaşadığınız şehre, yaptırdığını kişilere göre de değişiklik gösterebilmektedir. Biz genel bir fiyat listesi yaptık diyebiliriz.
- Kulak Lobe Piercing 50₺
- Burun Piercing 70₺
- Kaş Piercing 100₺
- Dudak Piercing 100₺
- Dil Piercing 150₺
- Tragus Piercing 100₺
- Rook Piercing 100₺
- Helix Piercing 100₺
- Septum Piercing 100₺
- Göbek Piercing 150₺
- Köprü Piercing 150₺
- Dermal Piercing 350₺
Piercing İsimleri Nelerdir?
Kulak Piercingleri
- Industial Piercing
- Rook (Pirsing)
- Daith
- Tragus-Pirsing
- Snug
- Conch
- Anti-Tragus-Pirsing
- Lobe: Klasik Küpe deliği
Yüz Piercingleri
- Kaş piercingi
- Nostril piercing: Burunun yan tarafından.
- Septum piercing: Burun duvarlarından geçirilmiş pirsing.
- Bridge piercing: Gözlerin arasında, burunun en üst kısmına takılan Pirsing.
- Dil piercingi
- Labret: Dudağa takılan piercing
- Medusa piercing: Üst-dudağın ortasına takılır
- Madonna pirsing: Çoğunlukla kadınlar tarafından seçilen, üst dudağa yandan takılan pirsing.
- Yanak pirsingi (cheek piercing): Yanaktan geçirilen pirsing.
- Austin Bar: Burunun tam ucundaki kıkırdaktan geçirilen pirsing.
Vücut Piercingleri
- Göğüsucu pirsingi
- Göbekdeliği pirsingi
- Madison pirsingi
Pirsing Bakımı Nasıl Yapılır?
Pirsing taktırdıktan sonra iyileşme tamamlanana kadar gün içinde 2-3 kez piercingi oynatmak gerekir. İyileşme süreci kişiden kişiye değişebilir. Bazıları 15 gün içinde iyileşebilirken bazı kişiler ise aylarca piercing yaptırdıkları bölgenin iyileşmesini bekleyebilir.
Piercing bakımı için o bölgeyi her gün su ile temizlemeli ve iyice kurulamalısınız. Hiçbir ıslaklık kalmamalı. Havuz gibi enfeksiyon riski taşıyan yerlere girmemelisiniz.
Piercing hangi kremler sürülür? Fucidin veya Hametan gibi derinizi iyileştirecek kremler kullanabilirsiniz. Kremleri sürdükten sonra pirsinginizi ileri geri hareket ettirerek kremin derinize işlemesini sağlayabilirsiniz.