Pazar, Aralık 22, 2024

Regl Külodu Gece Yatarken Kullanılır mı?

Regl dönemlerinde her kadının ihtiyaç duyduğu rahatlık ve hijyen koşullarının sağlanması, günlük hayatın sorunsuz bir biçimde devam edebilmesi için oldukça büyük önem taşır. Yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla üretilen bir ürün olan regl külodu, gelişen tekstil teknolojisi sayesinde ortaya çıkan dahiyane ürünlerdir.  Peki regl gece külodu ve normal regl külotlarının özellikleri nelerdir? Sizler için anlatalım;

Nem Emici Tabaka

Regl dönemlerinde kullanılan regl külodu, kuru hissetmenizi sağlar, hızlı emici tabakaya sahiptir ve bakterilerin %99’unu yok edecek özellikte antibakteriyel bir kumaştan özel olarak üretilmiştir.

Yüksek Emici Tabaka

Sıvıyı içine çeken ve antimikromiyel koku oluşumunu engelleyen özel bir kumaşa sahiptir. Nemin etkili bir biçimde emilmesini sağlar. Regl külodunda orta katman incedir ve sıvıyı her ne kadar içine çekerse çeksin ağırlık hissettirmez.

Su Geçirmez Tabaka

Regl külodunda emici kısımdan gelen sıvıyı son katman tutar. Sıvıların geçişini engelleyen bu katman, kıyafetlere herhangi bir sızıntı olmasını engeller. Bu nedenle regl külodu kullanılırken oluşabilecek lekelere karşı korkmaya gerek kalmaz.

Regl Gece Külodu Nasıl Kullanılır?

Regl külodu öyle bir üründür ki gece de gündüz de kullanıma uygundur. Regl külodu kullanımında başka bir regl ürünü kullanmaya gerek kalmaz. Regl gece külodu ve normal regl külodu nasıl kullanılır?

  • Regl öncesi ya da lekelenme günlerinde,
  • Alınan regl külodunun emicilik durumuna göre uygun kanama günlerinde tek başına,
  • Reglin ne zaman geleceğinin kestirilemediği durumlarda,
  • Ekstra koruma sağlamak amacıyla diğer menstrüel ürünlerle bir arada ve
  • Vajinal akıntı durumlarında kullanılabilir.

Regl Külodu Kaç Saat Kullanılabilir?

Normal ya da hafif kanama dönemlerinde ve yoğun kanamanın yaşandığı günler için üretilen iki ayrı emicilik seviyesine sahip olan regl külotları, kanama yoğunluğuna bağlı olarak 10 ila 12 saat kadar kullanılabilir. Ancak kanamaların kişiden ve günden güne kişiye değişiklik gösterebileceği unutulmamalıdır. Bu noktada tam bir saat aralığı vermek aslında çok da doğru değildir.

Related Articles

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Son Yazılarımız