Başarılı Bir Lider ve Özgür Bir Düşünür Olmanın 5 Yolu

0
670
Lider

Bağımsız düşünürler canlanıyor. Bilgileri filtrelemek ve düşüncelerini bildirmek için kendi merceklerini kullanırlar. Bağımsız düşünürler, diğer insanların düşüncelerinin kendi düşünceleri haline gelmesine izin vermez. Bilgiyi olduğu gibi benimsemezler.

Kendi düşüncelerini ortaya çıkarmak cesaret ister. Çoğunluktan veya yüksek sesli azınlıklardan farklı bir şey söylemek sizi saldırılara karşı savunmasız hale getirebilir. İnsanların güvende hissetmek için tercih ettikleri sessiz kalma arzusu, aynı zamanda onların yaratıcılığına ve yükümlülüklerine meydan okuyabilecek grup düşüncelerine karşı savunmasız kılabilir.

Liderler güven için sayılara bakmazlar. Kendilerine sadık kalmalarına izin veren ve güvenirlilik ve saygı kazandıran rotayı takip ederler. Kendinizi savunun ve liderliğinizi kanıtlayın.

Bunun için bağımsız düşünür olmanın 5 yolu vardır.

-Advertisement-

1- Kitap Okuyun

Başkalarının sözlerini okumak sizi onun düşüncelerine yöneltir. Kişilerin ne söyleyebileceklerini dinleyerek zihninizi genişletin. Kaçınabileceğiniz makaleleri ve kitapları isteyerek arayın.

kitap

2-Diğer Argümanları Belirleyin

Şeytanın avukatını oyna ve görüşlerine meydan oku. Kendine şunu sor: Ya tam tersi de doğruysa? Liderler, diğer insanların bakış açılarının da doğru olabileceğini kabul eder.

3-Senden Farklı Olan İnsanlarla Etkileşim İçinde Olun

Kendinizi dışarı atın. Sizinle aynı görüşleri paylaşamayacak kişilerle etkileşim halinde olun. Farklı yaş, ırk/etnik, cinsiyet, cinsel yönelim, siyasal ilişki veya sosyoekonomik düzeylere sahip insanlarla birlikte zaman geçirin.

farklı kültür

Farklı fikirlere sahip birini biliyorsanız ona kahve ısmarlayın.  Kısa, öz ve gayri resmi bir buluşma gerçekleştirin. Bu ilk görüşmede farklılıklarınızı veya sorunları ortadan kaldırma gereğinde olduğunuzu hissetmeyin. Önce kişiyi tanıyın. Farkında olmadığınız ve ilişki kurabileceğiniz ortaklıklar bulabilirsiniz. Bu durum diğer kişilerin görüşlerine daha da açık olmanıza yardımcı olacaktır.

4-Seyahat

Zihninizi farklı kültür ve deneyimlere açın ve var olan deneyimlerinizi de artırmaya çalışın. Bulunduğunuz ülkenin başka bölgelerine ya da yabancı ülkelere gidin. İnsanlarla etkileşim halinde olun. Yerel bölgelerde bulunan otellerde kalın. Toplu taşıma araçlarını kullanın. Pazarlara gidin. Yerel bölgeleri gezin. Canlı bir şekilde kısa da olsa bir başkası gibi yaşayın. Gözlerinizi diğer dünyalara açın.   

seyahat

5-Saygıya Odaklanın

Eğer sevilmek istiyorsanız, başkalarının ne yaptığını veya ne düşündüğünü takip etme riskiniz var. Her zaman saygı için çabalayın. Gideceğiniz bu yol pürüzsüz olmayabilir, ancak saygı ve liderlik kolay bir şekilde elde edilmez.

saygı ve ahlak

Kendi düşündüğünüzü yapın. Diğerlerini takip etmeyin, çünkü bu kolay veya güvenli bir seçenektir. Güç sayılarla gelmiyor. Güç birinin görüşlerinden ve onu ifade etme yeteneğinden gelir.

Kaynak: WEFORUM

Çeviren: Marwan Nadhim

-Advertisement-

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here