Cuma, Nisan 26, 2024

J.R.R Tolkien’ın Kitabı Beren ve Lúthien İlk Kez 100 Yıl Sonra Basıldı

“Yüzüklerin Efendisi” kitaplarının yazarı olan JRR Tolkien’in yeni kitabı 100 yıl sonra ilk kez tasarlanarak satışa sunuluyor.

Beren ve Lúthien, bir Oxford Profesörünün Somme Savaşı’ndan döndükten sonra düşündüğü “çok kişisel bir hikaye” olarak tanımlandı.

Tolkien’in yeni kitabı, oğlu Christopher Tolkien tarafından düzenlendi ve The Silmarillion’un parçası haline gelen bir hikayenin versiyonlarını da içeriyor.

Perşembe günü, HarperCollins tarafından yayınlanan ve Orta Dünya’da Húrin’in Çocukları’nın 10. Yıldönümü’nde yayınlanıyor.

Kitap, Peter Jackson’ın film üçlemesiyle ilgili çalışmaları nedeniyle Akademi Ödülü alan Alan Lee’nin illüstrasyonlarını içeriyor.

J.R.R Tolkien'ın Kitabı Beren ve Lúthien İlk Kez 100 Yıl Sonra Basıldı
Beren ve Lúthien, kısmen Tolkien’in karısı Edith’den esinlenen bir aşk hikayesidir. / ALAN LEE

Tolkien uzmanı olan, Tolkien ve Büyük Savaş adlı kitapların yazarı John Garth, Hobbit yazarının, yazısını 1.Dünya Savaşında tanık olduğu dehşetleri şeytan çıkarma gibi kullandığını söyledi. Yazılarını bir çeşit içindeki kötülükleri çıkartıp, kendini affettirme olarak kullanıyor.

John Garth, doğu Yorkshire kasabasında bir yürüyüşte, Tolkien’in karısı Edith, Beren ve Lúthien’deki önemli sahne haline gelen beyaz çiçeklerle dolu bir ormanda dans ettiğini söyledi.

Beren ve Lúthien isimleri Tolkien’in mezar taşına oyulmuş ve karısı Oxford’daki Wolvercote mezarlığında bulunan mezar taşının fotoğrafını paylaşmıştır.

 

J.R.R Tolkien'ın Kitabı Beren ve Lúthien İlk Kez 100 Yıl Sonra Basıldı
Alan Lee, Yüzüklerin Efendisi üzerinde çalıştıktan sonra kitabı resimlemiştir.
J.R.R Tolkien'ın Kitabı Beren ve Lúthien İlk Kez 100 Yıl Sonra Basıldı
Alan Lee, Peter Jackson’ın Flim uyarlamaları üzerine yaptığı çalışmalardan dolayı Akademi Ödülü’ne layık görüldü.

Hikayede, sevgili Beren ve Lúthien’in, ölümlü bir adamın ve ölümsüz bir elfin kaderi ile ilgili olup, tüm kötülük varlıklarından en büyüğü olan Melkor’u çalmaya çalışıyorlar.

92 yaşındaki Christopher Tolkien, yeni kitabı için babasının hikayesini orijinal haliyle yazmış ve anlatının Silmarillion’un parçası haline gelme şeklini de göstermiştir.

1954’te yayımlanan The Lord of the Rings, The Hobbit’in devamı niteliğindeydi ve 150 milyondan fazla sattı ve şimdiye kadar yazılmış en başarılı fantastik romanlardan biri.

2001’den 2003’e dek yayınlanan film uyarlaması, tüm zamanların en yüksek hasılat toplayan serilerinden biri ve en çok da “Ben Hur” filmi ile bağdaştırılan final filmi 11 dalda akademi ödülü kazandı.

Related Articles

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Son Yazılarımız