Perşembe, Nisan 25, 2024

Dogecoin Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Son dönemlerde neredeyse çoğumuzun bir parçası olan coinler popülerliğini artırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Terra Luna krizi sonrası aşağılara doğru çakılan bitcoin ve altcoinler yatırımcılarını büyük zararlara uğratmıştı.

Elon Musk’ın da içinde olduğu kripto para piyasasına olan güven de azalmaya başladı. Twitter’ı satın alan Elon Musk, dogecoin ile ilgili attığı tweetler sonrası dogecoin’in birim fiyatını artırmış ve spekülasyonlara neden olmuştu.

ELON MUSK DOGECOİN ALMAYA DEVAM EDECEĞİNİ AÇIKLADI

Bitcoin’in 20 bin doların altına düşmesiyle kripto paralara olan güven azalmaya başladı. Ancak Musk, Twitter’dan yaptığı açıklamada Dogecoin’i desteklemeye devam edeceğini ifade etti. Musk’ın bu tweeti sonra Dogecoin %8,5 değer kazanmıştı.

Dogecoin Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Dogecoin Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Dogecoin Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Son dönemlerde adı sıklıkla duyulan kripto paralardan biri olmayı başaran Dogecoin (DOGE) 2013 senesinin Aralık ayında üretilmiştir. Günümüzde yatırım ve işlem amaçlı kripto paraların daha fazla tercih edilmesi nedeniyle Dogecoin ve türevleri dijital paralar gündemde yer almaya devam ediyor.

Geleneksel bankacılık işlem ücretlerinin olmadığı ve aynı şekilde eğlenceli bir ödeme sistemi oluşturmak amacıyla yapılan Dogecoin (DOGE) Jackson Palmer ve Billy Markus tarafından üretilmiştir. Ocak 2014 senesine gelindiğinde bu para birimi ulaştığı toplam işlem hacmi ile Bitcoin de dahil olmak üzere çok sayıda kripto para birimini geride bırakmayı başarmıştır.

Dogecoin (DOGE), blockchain teknolojisinde bir yenilik çıkarma amacı olmadığı için transferleri, Litecoin kripto para biriminin kurduğu blockchain ağı üzerinden gerçekleştirilmektedir. Litecoin ağında yapılan güncellemeler Dogecoin (DOGE) ağı için de geçerlidir.

İlk ortaya çıktığında Dogecoin (DOGE) yatırım amacıyla her bir blok madenciliği için kullanıcıya rastgele bir ödül verilmekte iken ilerleyen zamanlarda bu ödül statik hale dönüştürülmüştür.

Dogecoin Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Dogecoin Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Dogecoin (DOGE) Özellikleri Nelerdir?

İsmini ünlü bir internet karakterinden alan Dogecoin (DOGE) daha erişilebilir ve dost canlısı bir kripto para olması amacıyla tasarlanmıştır. Bu sayede Bitcoin’in karmaşıklığından kaçan kullanıcılara erişimini mümkün olacağı düşünülmüştür.

Dogecoin (DOGE) piyasası açısından bakıldığında bu para birimi en aktif ve en büyük topluluklardan birine sahip olmasıyla bilinir. Özellikle bahşiş hizmeti için yaygın olarak kullanılan bu kripto para çeşitli projeleri finanse etmek amacıyla da tercih edilmektedir. Bahşiş amaçlı kullanım şeklinde kullanıcılar tanınması gerektiğine inandıkları katkılar ya da göndericiler için diğer kullanıcıya bahşiş vermektedir. Bunun etkili olduğu ifade edilmektedir.

Dogecoin (DOGE)’i diğer kripto para birimlerinden ayıran en önemli özellik deflasyonist değil enflasyonist olmasıdır. Yani dolaşımdaki Dogecoin (DOGE) ile ilgili herhangi bir sınırlama yoktur. Bitcoin ve benzeri para birimleri sınıra ulaştığında madenciliğe devam etmek bir süre sonra karlı hale gelmeyecektir. Bu nedenle Dogecoin (DOGE) uzun vade işlemleri açısından da avantajlıdır.

Popüler Akım
Popüler Akım, siyaset, ekonomi, spor, kültür-sanat, tarih, moda, bilim&teknoloji ve sinema gibi birçok alanda çeviri ve denemeler yayınlayan bir sosyal medya platformudur.

Related Articles

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Son Yazılarımız