Cuma, Mart 29, 2024

Dolar Daha Fazla Yükselir Mi? | İşte Son Yorumlar!

Türk lirası dolar karşısında değer kaybetmeye devam etmektedir. Yatırım olarak dolar kullanan kişilerin en çok merak ettikleri konu ise doların düşüp düşmeyeceğidir. Çoğu analist dolar kurunun diğer paralara kıyasla yükselmeye devam edeceğini söylemektedir.

Bugün itibari ile 9,20 seviyelerinde ilerleyen dolar kuru, TL karşısında yükselmeye devam etmektedir. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nda yapılan görev değişiklikleri sebebiyle doların yükselişi biraz daha hızlanmıştır. Doların yükselmeye devam edeceğini söyleyen analistler karşısında dolar ile yatırım yapan kişilerin yüzlerinin güleceğini söyleyebiliriz.

Döviz kurlarında yaşanan yükselişi değerlendiren uzmanlar; içeride ve dışarıda yaşanan faiz değişikliğini, enflasyon ve risklerin belirlediğini açıklamaktadır. Özellikle küresel faizler yükseldikçe para politikalarında belirsizlikler oluşabildiği gibi enflasyon açısından çeşitli baskıların oluştuğunu söylemektedirler.

Diğer Para Birimlerine Karşı Dolar Yükselir Mi?

Avrupa’nın finans şirketlerinden biri olan Société Généralé, dolar/euro paritesinin 1,15 düzeylerinde aşağıya yönelebileceğini açıkladı. Bu konuda Avrupa Merkez Bankası’nın yaptığı açıklamalar daha ılımlı kalırken Fed sıkılaşmaya gitmekte. ING Bank ise euronun kısa vadede doların ise uzun vadede yükseleceğini ön görüyor. Hatta dolar 2019’un Kasım ayından bu yana uzun vadede beklenilen en yüksek düzeyde görüntüleniyor.

Bir başka yatırım uzmanı ise diğer para birimlerine karşı doların uzun vadede getirisinin yüksek olacağı görüşünde. Yine bir başka yatırım bankası olan UBS, Amerikan Doları’nın güçleneceği yönünde açıklamalarda bulundu. Hatta banka euro, İsviçre frangı ve Japon yeni gibi para birimlerinin dolar karşısında değer kaybedebileceğini de söylüyor.

Wastpac ekonomistleri ise Çin ve Avrupa’da yaşanan enerji krizinin küresel ekonomiyi etkiyeceğini ve 2022 yılı ile birlikte iyileşmelerin yaşanacağını belirtti. Doların ise 9 ay içinde yükselişe geçeceğini öngören ekonomistler, doların şuan için pek sağlam durmuyor gibi görünse de küresel iyileşme ile tekrar güçlenmeye başlayacağını söylüyor.

Related Articles

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Son Yazılarımız