Perşembe, Nisan 25, 2024

LUNA Nedir? Kripto Borsasında Kriz

Kripto para borsalarındaki düşüş krizi devam ediyor. Kripto para borsasında ilk 10’da yer alan LUNA isimli coinin yüzde 99’a yakın bir oranda değer kaybetmesinden ve çoğu borsanın listesinden çıkarmasından sonra kripto borsalarında kaos yaşanıyor.

LUNA Nedir? Kripto Borsasında Kriz
LUNA Nedir? Kripto Borsasında Kriz

120 DOLARDAN SIFIRA DÜŞTÜ

Bir dolara eşit olmak üzere tasarlanan kripto para UST’nin fiyatını dengelemek için aynı ekip tarafından çıkarılan “stabil coin” LUNA’nın arzının artırılması değer kayıplarını çok yüksek seviyelere taşıdı. LUNA’nın değeri, gördüğü en yüksek seviye olan 120 dolardan neredeyse sıfıra düştü.

LUNA’nın fiyatında yaşanan bu hareketlilik sonrası önce Binance borsası, vadeli işlemlerde LUNA’yı delist etti. Ardından fiyatın sıfıra yaklaşması nedeniyle “LUNA/BTC, LUNA/BIDR, LUNA/AUD, LUNA/BNB, LUNA/ETH, LUNA/USDT, LUNA/GBP, LUNA/BRL, LUNA/TRY ve LUNA/EUR” işlem çiftleri borsadan kaldırıldı.

LUNA Nedir? Kripto Borsasında Kriz
LUNA Nedir? Kripto Borsasında Kriz

TOPARLANMA BELİRTİSİ YOK

LUNA‘nın düşüşü hem kripto teknolojisiyle ilgilenlere hem yatırımcılara uzun süre ders olacak. Coinin düşüşü halen devam ediyor ve yakın zamanda projenin toparlanacağını gösteren bir emare bulunmuyor. 

TERRA LUNA NEDİR?

Terraform Labs tarafından geliştirilmiş bir Blockchain ağı olan Terra (LUNA) 2018’de senesinde kuruldu.  Terra, merkeziyetsiz kripto paraların sahip olduğu özgürlüğü, dolar ve lira gibi itibari para birimlerinin istikrarı ile birleştirmeyi hedefler.

Popüler Akım
Popüler Akım, siyaset, ekonomi, spor, kültür-sanat, tarih, moda, bilim&teknoloji ve sinema gibi birçok alanda çeviri ve denemeler yayınlayan bir sosyal medya platformudur.

Related Articles

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Son Yazılarımız